Un danez în vârstă de 32 de ani a fost descoperit, în seara de 29 mai, în timp ce încerca să intre în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, la volanul unui BMW model del 520d Touring, an de fabricaţie 2014, căutat de autorităţile din Danemarca în vederea confiscării.

"Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că autoturismul figurează ca bun căutat în vederea confiscării, alertă emisă de autorităţile Danemarcei, la data de 05.03.2015", au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat maşina de pe un site din Danemarca, de la un bărbat pe care nu-l cunoaşte şi, în plus, nu ştia că autoturismul pe care-l conduce este căutat de autorităţi.

BMW-ul, în valoare de aproximativ 35.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul PTF Borş, iar danezului i s-au întocmit actele de urmărire penală pentru infracţiunea de tăinuire.

În aceeaşi informare a ITPF Oradea se arată că, în seara de 31 mai, la Frontiera Borş s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism marca Volkswagen Sharan, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitatea românească ce nu-i aparţinea.

"La controlul de frontieră, poliţiştii au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză şi cea din fotografie. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este minora C.C, în vârstă de 17 ani, din Sibiu, care a declarat că documentul pe care l-a prezentat la control l-a luat de la verişoara ei, care este majoră", arată comunicatul.

Fata a vrut să ajungă în Polonia, dar nu avea acordul părinţilor să iasă din ţară. În cazul ei, poliţiştii au întocmit acte de urmărire penală pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.