Poliţiştii bihoreni de frontieră au făcut miercuri o "captură" de 40.000 de euro. Este vorba de un autoturism BMW X5 declarat furat în Germania.

Cetăţeanul maghiar Vilmos O. în vârstă de 33 de ani s-a prezentat, în jurul orei 12.20, la punctul de frontieră Borş la volanul maşinii, care avea numere provizorii franceze.

"Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date stabilindu-se că autoturismul figurează ca "bun căutat în vederea confiscării", alertă emisă de autorităţile germane la data de 29.09.2013", se arată în informarea trimisă, joi, de Inspectoratul Teritorial Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Proprietarul maşinii a declarat că a cumpărat-o fără să ştie că este declarată furată ori că documentele sunt false. BMW-ul, în valoare de 40.000 de euro, potrivit informării ITPF Oradea, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş până la finalizarea cercetărilor, iar şoferului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, tainuire şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false.

Pe de altă parte, ITPF Oradea a mai anunţat că, pe 8 iunie, a mai fost descoperit tot la frontiera Borş un Mercedes Vito, în valoare de 13.000 de euro, care fusese declarat furat în Belgia. Maşina era condusă de un cetăţean moldovean în vârstă de 50 de ani, care s-a ales cu acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire.