Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au depistat un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, care intenţiona să soată din ţară un autoturism BMW model X5 căutat de autorităţile din Spania în vederea confiscării, a anunţat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

"La data de 27.07.2015, în jurul orei 21, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, conducând un autoturism marca BMW model X5. Împreună cu acesta, în autoturism, mai călătorea cetăţeanul româno-maghiar Dan H., în vârstă de 56 ani, cu domiciliul în judeţul Maramureş, administratorul unei societăţi comerciale în proprietatea căreia se afla maşina", se arată în informarea ITPF Oradea.

Poliţiştii au constatat că seria înscrisă pe maşină nu corespunde cu cea din documentele prezentate. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră bihoreni au aflat că BMW-ul figurează ca "bun căutat în vederea confiscării", alertă emisă de autorităţile din Spania în februarie 2008.

"Cu privire la cele constatate, Dan H. a declarat că a cumpărat maşina din Germania în anul 2008, iar în anul 2010 a avut un accident rutier, în urma căruia a înlocuit aripa dreaptă faţă şi suportul amortizor, pe care avea inscripţionată seria caroseriei, şi nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta figura ca fiind furată", se mai menţionează în comunicatul ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, la sediul P.T.F. Valea lui Mihai, până la finalizarea cercetărilor. Administratorului firmei i-au întocmit actele de urmărire penală pentru tăinuire la furt.