Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, joi seară, în jurul orei 18, la punctul de trecere din Borş un autoturism BMW X5 care fusese declarat furat şi, ca atare, era căutat de autorităţile austriece.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Csaba P., în vârstă de 45 de ani, din judeţul Harghita, conducând un autovehicul marca BMW X5, înmatriculat în Olanda. La solicitarea lucrătorilor noştri, şoferul a prezentat la control documentele maşinii, respectiv un certificat de înmatriculare emis de autorităţile olandeze", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

În urma verificărilor în baza de date, poliţiştii au aflat că maşina fusese declarată furată şi era căutată de autorităţile din Austria pentru confiscare. "Bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că maşina era căutată de către autorităţi, el a cumpărat-o din Ungaria, de la un bărbat a cărui identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 15.500 de euro", a mai afirmat Laura Bondar.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea până la finalizarea cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.