Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost dat jos, vineri, în jurul orei 15, de pompieri şi jandarmi, de pe acoperişul unui bloc cu patru etaje din apropierea Spitalului Judeţean.

Bărbatul a fost văzut că se plimba pe acoperiş, motiv pentru care au fost şi chemate serviciile de urgenţă.

"Am fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă şi am intervenit cu autospeciala de lucru la înălţime, alături de un negociator al Jandarmeriei. Bărbatul a fost cooperant şi a vrut să coboare, aşa că a fost predat în siguranţă echipajului de Terapie Intensivă Mobilă", a declarat, pentru BIHOREANUL, lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Se pare că bărbatul este chiar pacient al Spitalului Judeţean, fiind îmbrăcat în pijama şi având o plagă post-operatorie.

"Se încearcă identificarea lui. Este dificil de discutat cu dumnealui pentru că are halucinaţii. Important este că pacientul este în siguranţă", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

UPDATE:

Ulterior, medicii au reuşit să afle identitatea bărbatului. "Este un pacient internat pe secţia de Chirurgie, care a fost operat cu câteva zile în urmă. Nu prezenta până acum nicio problemă, dar este posibil să fi făcut un sindrom de sevraj", a precizat dr. Borcea.

Se pare că bărbatul este alcoolic şi are halucinaţii tocmai pentru că n-a consumat băuturi alcoolice de câteva zile. Astfel, a reuşit să fugă din spital şi să urce pe acoperişul blocului de vizavi, fără să-şi dea seama de fapt ce face. "Important este că a fost dat jos fără să fi păţit ceva. Acum pacientul a fost sedat şi rămâne internat", a mai spus medicul.