Un bihorean în vârstă de 53 de ani a încercat să-şi scoată ilegal nepotul din ţară, marți, prin vama Borș, folosind un paşaport ce-i aparţinea unui alt copil.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, bunicul și nepoțelul său de 9 ani au fost descoperiți în jurul orei 18, circulând ca pasageri într-un Mercedes - Sprinter, înmatriculat în România, la ieșirea spre Ungaria.

"La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru minor un paşaport românesc. În urma verificării documentului, s-a stabilit că minorul prezentat la control nu este unul şi acelaşi cu cel din fotografia documentului de călătorie", se arată în comunicat.

Ulterior, bărbatul a recunoscut că luase paşaportul de la o altă rudă care avea un fiu minor, scuzându-se că a recurs la această metodă pentru că nu avea un document valabil cu care să poată călători cu băieţelul în afara ţării.

Călătoria celor doi a fost întreruptă, iar acum, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea.

Pe de altă parte, câteva ore mai târziu, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2, poliţiştii au mai descoperit un tânăr de 25 de ani, şofer al unui Range Rover înmatriculat în Italia, care a încercat să treacă graniţa cu un permis de conducere fals. La cercetări, bărbatul le-a declarat agenţilor că a cumpărat actul cu 500 de euro de la o persoană pe care nu o cunoaște. El este anchetat acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.