A fost un weekend încărcat pentru salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Aceştia au avut 72 de misiuni, între care şi una de salvare a unui câine, care a căzut într-o fântână dezafectată din Livada, şi una de ajutorare a mai multor boboci de raţă sălbatică, blocaţi într-un canal din Oradea.

În siguranţă

Ambele situaţii de salvare a animalelor au fost sesizate la 112 sâmbătă, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Câinele a rămas blocat într-o fântână situată pe un teren de pe raza localităţii din comuna Nojorid.

Utilizând scara culisabilă, pompierii au coborât în fântâna adâncă de circa 10 metri şi au scos patrupedul, predându-l proprietarilor care au ajuns între timp la faţa locului.

În aceeaşi zi un echipaj al aceluiaşi detaşament s-a deplasat pe Calea Aradului din Oradea pentru salvarea unor boboci de raţă sălbatică, după ce au căzut într-un canal de ape pluviale.

Aceştia ar fi intrat acolo prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce îl acopereau.

"Pompierii au îndepărtat o parte din dale, reuşind astfel să ajungă la cei opt pui de pasăre şi să-i aducă teferi la suprafaţă", se arată în comunicat.

Dintre cele 72 de misiuni de urgenţă desfășurate în weekend, la 60 a intervenit SMURD, iar şase au fost de stingere a incendiilor, dintre care patru de vegetaţie uscată.

O misiune a fost de salvare a unei persoane din râul Barcău, iar un autoturism a fost cuprins de flăcări în Săldăbagiu de Munte. Focul a distrus bordul, o portieră şi parbrizul autovehiculului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!