O televiziune din Franța, TF1, a difuzat zilele trecute un reportaj despre un incident petrecut pe străduțele înguste ale comunei Sainte-Anastasie-sur-Issole, din departamentul Var. 

Șoferul unui camion cu numere de România - mai precis cu numere de Bihor după cum se vede într-o fotografie publicată în materialul de presă - nu a respectat indicatoarele care interziceau accesul autovehiculelor de mare tonaj și a intrat pe străduțe, iar astfel TIR-ul pe care-l conducea a rămas blocat.

Jurnaliștii TF1 spun în reportajul publicat și pe site-ul televiziunii, www.tf1info.fr, că șoferul unui camion de 38 de tone s-a aventurat într-o zonă interzisă și a fost nevoie de mai bine de o oră și jumătate pentru a-l scoate de acolo, în marșarier.

„Se vede clar că nu poți trece cu un camion de 38 de tone, nu este posibil!”, spune o polițistă municipală vorbind cu reporterii televiziunii franceze. Ea a adăugat că, prin manevrele sale, șoferul român a lăsat în urmă și niște pagube. „A smuls o streașină la dus și un panou la întors”, adaugă ea.

Aceeași polițistă a povestit că șoferul român le-ar fi spus că a urmat GPS-ul și n-a băgat în seamă indicatoarele de la intrarea în sat. „Singura scuză pe care o avea era că a urmat GPS-ul, asta ne-a spus”, a afirmat polițista.

„Un GPS evident prost informat și un șofer încăpățânat”, comentează jurnaliștii TF1. 

Intervievate, două locuitoare au spus că au văzut incidentul și că manevrele pentru scoaterea camionului de pe străduțe au fost dificile, ba mai mult șoferul nu vorbea limba franceză, așadar n-a putut comunica prea bine cu autoritățile și cu oamenii care încercau să-l dirijeze. 

Până la urmă, a reușit să treacă la limită printre case, în marșarier. „A parcurs tot satul cu mersul cu spatele, sărmanul, și apoi nu vorbea limba, așa că nici asta nu ajută”, a spus una dintre locuitoarele din Sainte-Anastasie-sur-Issole. 

sursa imaginii: www.tf1info.fr

Potrivit TF1, primarul comunei, Frédéric Toussaint, spune că și alți colegi de-ai săi din alte comune mici se confruntă cu probleme similare „Nu este prima dată când se întâmplă asta și știu că am colegi din comunele învecinate care se confruntă regulat cu aceeași problemă”, se plânge Frédéric Toussaint.

Incidentul a fost relatat și de site-ul www.varactu.fr, jurnaliștii publicând la rândul lor fotografia cu camionul din Bihor și notând că manevrele de mers înapoi, pentru scoaterea camionului de pe străduțe, au fost „impresionante”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!