Un camion care transporta 11,6 metri cubi de lemne a fost ridicat în vederea confiscării de jandarmii bihoreni, pentru că transportul nu avea documente de provenienţă.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, captura a fost făcută sâmbătă în jurul orei 13, pe drumul forestier dintre Valea Moşcorului spre satul Şuncuiş, în cadrul unei acţiuni comune a jandarmilor cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice pe linia prevenirii furturilor de lemne.

Luat la întrebări, şoferul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă sau de însoţire.

Astfe,  materialul lemnos în cantitate de 11,60 metri cubi constând în lemn de fag, plop şi carpen în  valoare totală de 1.526,19 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

"Bărbatul în vârstă de 44 de ani, care transporta materialul lemnos fără documente de însoţire sau de provenienţă, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 8.000 lei conform legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, autocamionul de care acesta s-a servit a fost ridicat în vederea confiscării de către jandarmi", arată comunicatul IJJ.