Ovidiu Piscoi s-a apucat de "horit" muzică populară pe la 15 ani la Scoala Populară de Artă "Francisc Hubic", la clasa canto popular, iar de atunci a cântat în spectacol atât ca solist cât şi alături de ansambluri, printre care şi cel al Palatului Copiilor "Florile Bihorului".

După mai multe apariţii la postul de muzică populară Etno TV, Ovidiu Piscoi a fost nominalizat la categoria "Tinere speranţe" a primei ediţii a Premiilor Muzicii Populare Româneşti, organizate de Etno Tv pe 14 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti. "Îmi plac muzica şi tradiţiile bihorene. M-am apucat de muzică populară pentru că am vrut să duc mai departe tradiţiile", spune solistul.

Printre cântecele cu care Ovidiu se prezintă în concerte şi spectacole se numără şi "Ce focu' şi mă ştiu face", "Bună-i pălinca-n ieguţă" şi "Zâ higheghe cât ai zâs". Solistul spune că el este cel care şi compune piesele pe care le cântă, inspirat din culegeri populare.

Cei care vor să-l susţină pe solistul orădean pot să o facă, până pe 14 aprilie, trimiţând prin SMS la numărul 1203 numele Ovidiu Piscoi.