"În comuna Bratca, satul Damiş, un lup a muşcat doi oameni. Sâmbătă, lupul ucis de localnici a fost supus unei examinări sanitar-veterinare, în urma căreia s-a confirmat că animalul suferea de rabie", a declarat directorul coordonator adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Sorin Hodişan, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate marţi.

Potrivit spuselor lui Hodişan, cei doi localnici din satul Damiş au fost internaţi la Spital şi în prezent se află sub tratament, starea lor de sănătate fiind stabilă, în afara oricărui pericol vital.

Oficialul DSVSA Bihor a anunţat că, împreună cu Primăria comunei Bratca, instituţia pe care o conduce a alcătuit în zonă un comandament antiepizootic, care a luat măsurile ce se impun în asemenea cazuri pentru evitarea înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire. "Am instituit măsuri de restricţionare a circulaţiei animalelor, am început să ucidem carnasierele din în treaga zonă, precum şi vaccinarea antirabică a tuturor animalelor din localitate, se dezinfectează zonele infestate şi am instituit o carantină de trei luni în zonă", a spus Sorin Hodişan.

Acesta a mai precizat că lupul turbat care i-a muşcat pe cei doi bărbaţi au muşcat mai multe oi, care - de asemenea - au fost ucise, cadavrele acestora fiind îngropate la cel puţin un metru adâncime în pământ.