Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean ceh, în vârstă de 24 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"Cetăţeanul ceh este suspectat că, în luna octombrie 2009, ar fi întocmit şi prezentat la Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Bihor documentele necesare dobândirii în totalitate a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea bihoreană Ciumeghiu, fără a avea acordul şi semnătura administratorului de drept al respectivei societăţi", se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Cu alte cuvinte, cehul şi-a însuşit firma fără acordul asociaţilor. Prejudiciul creat astfel este estimat la 250.000 de lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului", se mai arată în informarea poliţiştilor.

Totodată, SIF a început urmărirea penală împotriva unui orădean de 25 de ani, pentru evaziune fiscală. Tânărul este suspectat că, în perioada aprilie 2008 - octombrie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi de construcţii şi transporturi din Oradea, a reţinut cu intenţie sume de la salariaţi, nevirând dările în numele lor şi creând astfel un prejudiciu de 13.755 de lei.

"Sumele de bani reprezentau contribuţii cu reţinere la sursă, respectiv impozit pe veniturile din salarii, contribuţia individuală de asigurări sociale, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj şi contribuţia pentru asigurări de sănătate, pe care nu le-a vărsat în termen de 30 de zile de la scadenţă", se arată în informarea IPJ Bihor.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate.