Comisar-şef în Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Florin Avram, şef de tură la Vama Vărşand din Arad, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, în urma unei decizii a Tribunalului Timiş.

Alţi 16 poliţişti de frontieră implicaţi în caz au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara. 

Procurorii DNA Timişoara au emis, miercuri, ordonanţe de reţinere pe numele lui Florin Avram, comisar de poliţie la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - Sectorul Vărşand (judeţul Arad), pentru luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte), precum şi pentru alţi 16 poliţişti ai ITPF Oradea care îşi desfăşoară activitatea în Arad, şi pentru un inspector antifraudă de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

"În perioada 27 august - 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin a pretins şi primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate", se arată în comunicatul DNA Timişoara.

Ceilalţi 16 inculpaţi din acest dosar sunt suspectaţi că au pretins şi primit, "în acelaşi context şi în acelaşi scop", în perioada 29 august - 12 decembrie 2016, sume cuprinse între 10 şi 50 euro, "în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu". 

Procurorii DNA din Timişoara au descins, miercuri dimineaţă, la Poliţia de Frontieră Arad şi la vămile Nădlac 1 şi 2, Vărşand şi Turnu. 19 poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită au fost duşi la audieri.