Filarmonica de Stat Oradea organizează două concerte interactive pentru elevii de gimnaziu și liceu, intitulate „Un compozitor la Carnaval”, miercuri, 17 aprilie, de la orele 9 și 11, și vineri, 19 aprilie, de la orele 9 și 11. Concertele vor fi conduse de către dirijoarea Dalma Toadere, iar „personajele” vor fi: actorul Bogdan Bob Rădulescu, care va interpreta rolul de povestitor, orchestra și pianistele Camelia Andone și Ana-Ruth Micula.

La fel ca la concertele de marți și joi, din 9 și 11 aprilie, pe scenă se vor afla două piane.

„Se vor întâlni pe scenă: sonoritățile impozante și atât de complexe din creația germanului ferm Richard Wagner, cu broderiile gândite în cel mai mic detaliu, cu un aer proaspăt și o atmosferă luminoasă din creația italianului Antonio Vivaldi, sunetele desprinse dintr-un tablou imens, plin de culoare și complexitate, pictate de Hector Berlioz, misterul peisajelor norvegiene, depărtarea lor față de amestecul urban și apropierea de o natură rece care îți taie respirația, toate cuprinse în creația lui Edvard Grieg, inspirată din folclorul norvegian. Mai apar pe scenă întemeietorul operei moderne, un compozitor născut în Germania, evreu după origine și naturalizat în Franța, Jacques Offenbach, iar lista nu se poate încheia fără creatorul carnavalului în muzică, geniul francez Camille Saint-Saëns”, transmit reprezentanții Filarmonicii.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar rezervarea locurilor se poate face online sau prin email, la adresa rezervări@filarmonicaoradea.ro, sau la casieria Filarmonicii, strada Moscovei nr. 5, după următorul program: luni - miercuri orele 12.30-14.30 și joi orele 11-13, 18-18.50.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!