Pompierii orădeni au fost chemați sâmbătă, pe Aleea Emanuil Gojdu din municipiu, unde un plop s-a prăbușit, sub greutatea zăpezii și a umezelii.

În cădere, crengile copacului au ajuns peste două mașini parcate și care acum sunt serios avariate.

Plopul cu pricina, un exemplar înalt, era pe malul stâng al Crișului Repede, în aliniamentul de arbori sădiți acolo de multă vreme. El a căzut pe direcția imobilelor aflate pe Aleea Emanuil Gojdu, dar n-a lovit și clădirile, ci doar un autoturism marca Skoda și un Volkswagen.

În exterior, ambele mașini au caroseria îndoită și pagube conexe, precum faruri și oglinzi.

Pompierii au tăiat trunchiul arborelui și au înmânat proprietarilor procese-verbale, care să-i ajute să-și dovedească paguba și să-și recupereze de la autorități prejudiciul.

De asemenea, muncitorii RER Vest au fost prezenți în zonă, pentru a mătura rumegușul căzut în urma tăierii crengilor și pentru a transporta lemnele rămase pe locurile de parcare.

Întreg Bihorul este vizat de un cod galben de vânt, așa că nu este exclus ca astfel de incidente să se repete. Tocmai de aceea, șoferilor li se recomandă să nu își lase mașinile în apropierea unor arbori care ar putea să se prăbușească.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!