Vineri, în jurul orei 12, în faţa Liceului de Artă din Oradea a avut loc un accident în care a fost implicată o maşină a a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Un băieţel, elev de clasa I, aflat în parcul Petofi cu clasa şi cu învăţătoarea, s-a desprins din grup şi a încercat să treacă în fugă strada fără să se asigure. A fost uşor acroşat de o Dacia Logan de culoare albastră, cu număr MAI.

"Şoferul a încercat să ocolească o dubă care era parcată pe partea dreaptă în sensul direcţiei de mers. Copilul a traversat în fugă strada şi s-a lovit de partea laterală a maşinii. Nu a fost accidentat rău. S-a ridicat şi a vrut să fugă, noroc cu învăţătoarea, că altfel nu l-am mai fi prins", a explicat singurul pasager al Loganului.

Aceeaşi variantă a prezentat-o şi şeful Serviciului Rutier Bihor, prezent la faţa locului. "Maşina mergea spre centru. Copilul s-a desprins din grup şi a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. S-a lovit de aripa stângă a maşinii", a spus comisarul şef Dorin Sava.

Conform unui martor aflat la faţa locului în momentul producerii accidentului, micuţul nu a fost accidentat grav. "Era doar puţin julit la mână. Când a venit maşina SMURD, nu a avut probleme în a spune medicilor ce vârstă are, cât este ceasul şi cum îl cheamă", a relatat martorul.

"Copilul a fost găsit în picioare. Avea doar câteva zgârieturi pe mâini şi pe picioare. Momentan este la Centrul de Primire Urgenţa a Spitalului de Copii, în investigaţii", a spus dr. Adriana Bălan de la SMURD.