Un băieţel de şase ani a trecut, sâmbătă, printr-o experienţă terifiantă. În timp ce se afla cu mama la grădina zoologică din Braşov, micuţul s-a apropiat de cuşca în care se aflau leii şi s-a urcat pe bara de protecţie a acesteia.

Unul dintre lei şi-a scos o labă printre gratii şi a scalpat copilul pe jumătate şi i-a sfâşiat o ureche. Mama băiatului vorbea cu o prietenă şi a fost neatentă pentru câteva secunde. Şi-a auzit apoi copilul ţipând şi l-a văzut plin de sânge.

"Leul a provocat o plagă scalpată copilului şi i-a secţionat o ureche. Copilului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului, de către un echipaj al Ambulanţei, după care a fost transportat la Spitalul de Pediatrie. Starea copilului este una stabilă din punct de vedere hemodinamic", a declarat Emilian Măţău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov.

Pentru evitarea unor astfel de incidente, conducerea grădinii zoologice ia în calcul să amplaseze bariere de protecţie la o distantă mai mare faţă de cuştile animalelor periculoase.