Situaţie inedită la semimaratonul Oradea City Running Day, ce a avut loc duminică în urbea de pe Crişul Repede.

Florin Teodor Grădinaru, un craiovean alergător amator, a decis să alerge 21 de kilometri în numele protecţiei câinilor comunitari din Oradea şi sub sloganul "E dreptul lui la viaţă!".

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Grădinaru, în vârstă de 37 de ani, este fascinat de pictură, a urmat Liceul de Artă, iar apoi Facultatea de Geografie-Engleză.

Pictorul a decis să alerge în cadrul semimaratonului orădean pentru cauza câinilor comunitari iar, conform aceluiaşi comunicat, el este susţinut de Maricica Puică, campioană olimpică la atletism, şi de Violeta Beclea, o altă atletă a României.

"Câinii reprezintă simbolul prieteniei tandre, necondiţionate. Florin a ales o modalitate originală de a transmite oamenilor că avem datoria şi responsabilitatea de a trata animalele într-un mod etic şi îi doresc mult succes", i-a transmis Maricica Puică.

Duminică a avut loc Oradea City Running Day, cel mai mare eveniment sportiv de masă din Oradea, în cadrul căruia s-au desfăşurat şase curse de atletism.