Un cunoscut bucătar din Cluj, Adrian Pop, a murit marţi seară la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde a fost dus în stare de inconştienţă şi cu o lovitură la cap, duminică, 7 martie, după ce a participat la o petrecere la care s-au încălcat regulile impuse în timpul pandemiei şi la care au participat doi poliţişti.

Cheful a fost organizat sâmbătă, în 6 martie, în localitatea Apahida, de poliţistul Cristian Marchiş care îşi serba ziua de naştere în ciuda faptului că astfel de evenimente sunt interzise în timpul pandemiei. Bucătarul a gătit atunci la petrecerea care s-a ţinut la restaurantul pensiunii Suatu, notează site-ul Ziare.com.

Deocamdată nu este clar ce s-a petrecut la petrecere, dar unii martori susțin că Adrian Pop ar fi ieşit la un moment dat afară, cu un invitat, iar la scurt timp, persoana care era cu el a intrat pe uşă şi le-a spus celor prezenţi "mergeţi şi vă luaţi bucătarul. A căzut pe jos", notează foaiadetransilvania.ro. 

Bărbatul a fost găsit cu leziuni la nivelul capului. Unii medici au arătat, pentru sursa menţionată, că leziunea cerebrală suferită de Pop nu s-ar fi putut produce decât în urma unei lovituri.

Din câte se pare, ceilalţi invitaţi, inclusiv cei doi poliţişti, ar fi fugit de la locul incidentului, scrie Ziare.com. 

"La data de 7 martie, în jurul orei 02.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au fost sesizaţi prin 112 că în apropierea unui local situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă. A fost identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate. În urma primelor verificări efectuate de poliţişti, există date potrivit cărora bărbatul ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice", se arată într-un comunicat al IPJ Cluj, citat de Digi24.ro.

IPJ Cluj arată însă că rănile lui Adrian Pop ar fi putut fi cauzate de o căzătură. "În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei", se arată în comunicat. 

IPJ a mai transmis că se fac verificări privind participarea poliţiştilor la petrecere.

Chef Adrian Pop era cunoscut în lumea gastronomiei, acesta fiind imaginea Selgros România. Polițiștii fac acum cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.