Un cutremur cu magnitudinea 5,2 de scara Richter a avut loc, la ora 17.40, în România, în zona seismică Vrancea - Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Specialiștii INFP spun că a fost vorba despre un „cutremur semnificativ”. Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 140 de kilometri.

Cutremurul s-a produs la 57 kilometri nord-vest de orașul Buzău, la 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 61 km est de Brașov, 64 km vest de Focșani și 73 km nord-est de Ploiești.

Seismul a fost resimțit destul de puternic și în București, după cum au sesizat mai multe persoane, dar și la Chișinău. De altfel, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se afla într-un studio de televiziune, iar momentul în care seismul s-a resimțit a fost surprins în direct. 

Jurnaliștii Digi 24 aflați în studiouri la București au spus la rândul lor că au simțit efectele cutremurului. 

Deocamdată nu sunt informații cu privire la eventuale pagube provocate de seism, potrivit Europa Liberă. 

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un mesaj către populație, îndemnând la calm și transmițând că echipele de pompieri militari se află în teren pentru a găsi posibilele pagube. „În urmă cu puțin timp s-a produs un seism moderat la adâncimea de 140 km, în zona Vrancea! Vă rugăm să vă păstrați calmul! În acest moment pompierii efectuează recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube materiale”, este mesajul transmis de MAI.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!