Deputatul PDL Mihail Boldea cere încarcerarea jurnaliştilor care obţin informaţii din dosare penale. Potrivit proiectului de lege pe care l-a depus la Parlament, aceste date ar fi secrete până la soluţionarea definitivă a cauzelor.

Proiectul prevede modifcarea Legii liberului acces la informaţii şi ca jurnaliştii să fie obligaţi să obţină acordul celor implicaţi în dosar înainte de a publica informaţii conţinute în acesta. În caz contrar, ei ar risca o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani.

În ultimele două luni mai multe informaţii din dosare penale aflate în cercetare au ajuns în presă. Printre acestea se numără discuţiile dintre deputatul Dan Păsat şi Elena Udrea cu privire la afacerile viitoare ale ministrului, dovada colaborării şefului ANAF, Sorin Blejnar cu inculpaţii din afacerea UCM Reşiţa, care discutau despre facturi şi contracte prin e-mail.

În dosarul vameşilor de la Satu Mare, procurorii DNA au scăpat informaţii referitoare la finanţarea partidului democrat-liberal din mita dată pentru ocuparea funcţiilor la Vama Halmeu. Presa a avut un rol important şi în publicarea datelor din dosarul Ridzi.