De mai bine de o jumătate de an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea se chinuie să redeschidă, fără succes, urmărirea penală într-un dosar care îl vizează pe fostul primar de Beiuș, Adrian Domocoş, cercetat pentru cheltuirea câtorva miliarde de lei vechi pe deplasări cu avionul la Bucureşti în interes personal.

Prima tentativă, deși ar fi trebuit să fie o formalitate, a fost respinsă de judecătorii beiuşeni pe motiv de tardivitate, căci Parchetul a întârziat cu o zi depunerea cererii.

Ca să repare gafa, procurorii au revenit cu o nouă cerere, de astă dată în termen, dar tot fără noroc, deoarece la ultimul termen de judecată şefa Parchetului Beiuş, Alina Bodin, deşi aflată la serviciu, nu a mers la şedinţă. Asta chit că ştia că singura ei colegă aflată la lucru, Adriana Ardelean, e încă judecată într-un dosar al DNA în care denunţul a fost făcut chiar de fostul primar, deci era în incompatibilitate.

Urmarea? Procesul s-a amânat, doar-doar se răzgândeşte prim-procuroarea.

Între timp, Bihorel le propune procurorilor de la Curte să meargă chiar ei la Beiuș, nu de alta, dar faptele imputate edilului închis deja pentru corupţie (delapidare, fals şi uz de fals, datând din 2009-2014), sunt pe punctul de a se prescrie. Iar procurorii locali nu prea mai au chef să se deranjeze...