Un bătrân în vârstă de 85 de ani a fost victima unui accident rutier petrecut miercuri la amiază, pe strada Sucevei din Oradea.

Potrivit unor martori, bătrânul mergea pe bicicletă pe strada Constantin Tănase şi nu ar fi acordat prioritate echipajului SMURD în misiune, care venea pe Sucevei cu semnalele acustice în funcţiune.

"Echipajul se deplasa pe strada Ialomiţei pentru salvarea unei persoane căzute pe stradă, în stare de inconştienţă şi sângerând", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Salvatorii din autospecială i-au acordat primul ajutor bărbatului, care era conştient după impact. Ulterior, un alt echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Judeţean. De asemenea, o altă autospecială a intervenit la urgenţa de pe strada Ialomiţei.

Poliţiştii vor stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, primele cercetări indică faptul că "în momentul producerii accidentului rutier, victima, un bărbat de 85 de ani, din Oradea, se  angajase în traversarea părții carosabile pe la colțul intersecției, pe lângă bicicletă, fără să se asigure". 

Conducătorul autospecialei a fost un orădean de 35 de ani, se afla în misiune și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. "Autospeciala se deplasa cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune", arată comunicatul.