Un elev în vârstă de 14 ani din Filiaşi a murit marţi în urma unei bătăi la şcoală. Anchetatorii spun că decesul s-a produs în urma unei altercaţii între doi elevi de clasa a VII-a, care s-au luat la harţă imediat după ce profesoara a plecat la cancelarie.

Incidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la şcoala generală din Filiaşi, la sfârşitul orei de religie. Potrivit Mediafax, după ce profesoara a ieşit din clasă doi elevi, ambii de 14 ani, au început să se certe, s-au împins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de uşa unui dulap.

Copilul lovit a fost dus cu o ambulanţă la spitalul din localitate, însă nu a putut fi salvat.

Parchetul Tribunalului Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte în acest caz, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, Magda Bădescu. "Elevul, în vârstă de 14 ani, va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se vedea dacă a avut discernământ", a declarat aceasta.

Agenţia Mediafax mai scrie că elevul ar putea să nu răspundă penal întrucât, potrivit Codului penal, nu constituie infracţiune fapta săvârşită de un minor care la data comiterii acesteia nu îndeplinea condiţiile legale pentru a răspunde penal. Astfel, potrivit Codului penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, iar dacă are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernamânt.