Performanță lăudabilă pentru un elev din clasa a XI-a de la Colegiul Național Onisifor Ghibu, care a obținut locul I la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației.

Șerban Pîrvulescu a concurat la secțiunea programare cu elevi mai mari decât el, de clasa a XII-a, și a obținut numărul maxim de puncte, 100, o reușită pe care niciun elev n-a mai atins-o în ultimii șapte ani.

„N-a fost greu. Subiectele au avut un timp de rezolvare de cinci ore, eu am terminat după trei ore”, a declarat Șerban, miercuri, pentru BIHOREANUL. Practic, elevii au avut de făcut o aplicație, respectând cerințele impuse, iar elevul din Oradea a demonstrat agilitate și pricepere.

Elev la specializarea Matematică - Informatică - Intensiv Informatică, Șerban a atins această performanță cu ajutorul profesorilor săi, Lukacs Sandor și Alina Luncan.

Ca să se pregătească pentru concurs, liceanul a rezolvat acasă subiectele olimpiadelor din ultimii 20 de ani.

Inedit este și că liceanul a mai participat în acest an la alte două olimpiade naționale, cea de Informatică și cea de Economie. De altfel, la Olimpiada Națională de Informatică, tânărul se califică an de an, de când era în clasa a V-a.

Decis să aibă o carieră în IT, Șerban Pîrvulescu colaborează deja cu o companie din domeniu și are propria sa firmă de software. După ce va termina liceul, tânărul orădean vrea să devină student la Cluj-Napoca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!