Un elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Marian Cristian Olah pe numele său, este cel mai bun din ţară la bucătărie. Elev în clasa a XI, el a câştigat premiul I, dar şi un premiu special la olimpiada meseriaşilor, mai precis Concursul pe Meserii, calificarea Bucătar, organizat de Ministerul Educaţiei.

"Marian s-a calificat la etapa naţională a Concursului pe Meserii, calificarea Bucătar 2019, în urma obţinerii Premiului I la etapa judeţeană organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor", se arată într-un comunicat trimis de Colegiul Tehnic Mihai Viteazul.

Faza naţională a avut loc la Târgu Jiu şi a constat într-o probă scrisă şi una practică, la care concurentul a avut de realizat un preparat, probă la care comisia de evaluare a punctat organizarea locului de muncă, dozarea corectă a materiilor prime şi auxiliare, procesul tehnologic de obţinere a preparatului, condiţiile de calitate a preparatului şi nu în ultimul rând curăţenia la locul de muncă.

În total, la concurs au participat 27 de elevi de la liceele de profil din România, însoţiţi de profesori de specialitate ai acestor unităţi de învăţământ. Marian Olah a fost însoţit de Lavinia Popa (profesor instruire practică), Gabriela Sicoe (profesor inginer specialitate) şi Florica Radu (profesor însoţitor).

"A fost o experienţă de neuitat alături de maiştri cu multă experienţă şi viitori bucătari cu visuri măreţe. Multe mulţumiri şi un respect deosebit profesoarelor care m-au îndrumat", a declarat elevul.