Un elicopter s-a prăbuşit miercuri în sudul Londrei, după ce s-a lovit de o macara, au anunţat posturile de televiziune britanice, difuzând fotografii cu un nor negru de fum care se ridica deasupra clădirilor de pe stradă. O parte din macara a căzut la sol, lângă locul prăbuşirii elicopterului. Două persoane au murit în accidentul de elicopter, iar alte două au fost transportate la spital, a anunţat poliţia.

"Primele elemente arată că elicopterul a intrat în coliziune cu o macara de pe o clădire", a anunţat poliţia, precizând că a fost alertată către ora 8.00 (10.00, ora României).

"Avem confirmarea decesului a două persoane la faţa locului. Nu avem alte detalii. Alte două persoane au fost transportate la un spital din sudul Londrei, aşteptăm detalii despre starea lor", a adăugat poliţia într-un comunicat.

Cele două victime ale accidentului de miercuri din centrul Londrei, sunt pilotul elicopterului şi o persoană aflată în imediata apropiere a aparatului, au anunţat poliţia şi serviciile de ambulanţă.

În acest stadiu, Scotland Yard nu consideră prăbuşirea drept "un act legat de terorism", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Televiziunile au difuzat imagini cu bucăţi de epavă în flăcări, pe stradă.

Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă, la o oră de vârf, dimineaţa, în cartierul Lambeth, în apropiere de un pod foarte frecventat care traversează Tamisa, în faţa imobilului MI6 - serviciile secrete britanice. Macaraua se afla pe o clădire în construcţie, cunoscută sub numele The Tower, care urmează să fie unul dintre cele mai înalte imobile rezidenţiale din Europa.

Martori au declarat că cel puţin două maşini au luat foc. Elicopterul "a picat direct spre sol", potrivit lui Paul Ferguson, un fost producător BBC. De asemenea, martori au anunţat că au văzut o coloană de fum în zonă.

"Toată lumea a crezut că este un atac terorist, era destul de devreme. A fost înfricoşător. Toată lumea încerca să iasă din clădire", a declarat un martor ocular, Matt Harverson, pentru Sky News.

Sursa: Mediafax.ro