Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial Oradea al Poliţiei de Frontieră, agenţii aflaţi de serviciu la punctul de trecere Borş, în noaptea de miercuri spre joi, au observat în jurul orei 1.00 un bărbat care se afla printre automarfare pe sensul de ieşire din ţară şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă, încercând să iasă din ţară prin evitarea formalităţilor la trecerea frontierei.  

"Poliţiştii de frontieră l-au reţinut, iar în urma legitimării acesta a prezentat un permis de rezidenţă portughez eliberat pe numele unui cetăţean din Republica Moldova. Lucrătorii noştri au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului, motiv pentru care a fost condusă la sediul sectorului, pentru verificări", se arată în comunicaul comisarului-şef Laura Bondar.

Conform acesteia, în urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul este cetăţean al Republicii Moldova, având vârsta de 39 ani, şi figura în bazele de date ca dat în urmărire generală din 16 martie, de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Iaşi, deoarece evadase în timp ce se afla, sub escortă, în incinta Curţii de Apel Iaşi.

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, aceasta fiind cercetată pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, persoana în cauză va fi predată unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare", se mai arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.