Expertul antidrog Cătălin Ţone va ajunge la Oradea pentru a le vorbi tinerilor despre pericolele consumului de droguri, în cadrul unei conferinţe denumite "Drogurile - de la fascinaţie la dependenţă".

Evenimentul, organizat de Clubul Rotary Oradea Art Nouveau, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi al Filarmonicii de Stat Oradea, în parteneriat cu Rotary Club Phoenix, va avea loc luni, de la ora 13:00, la Filarmonica de Stat şi va reuni 400 de participanţi, printre care elevi din clasele XI-XII, profesori şi părinţi.

"Scopul proiectului este prevenţia consumului de droguri şi de substanţe interzise de către tineri şi adolescenţi", au transmis reprezentanţii Rotary Oradea Art Nouveau într-un comunicat de presă. 

În cadrul conferinței vor fi expuse studii de caz de la care vor porni discuţii libere, dar vor fi prezentate și experienţele foştilor consumatori.

Cătălin Ţone, autorul volumului "Marijuana, zborul spre iad", este licenţiat în drept, psihologie şi sociologie. Deţine un masterat în ştiinţe penale şi antidrog, precum şi două doctorate, primul în domeniul "securităţii naţionale" la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti, iar al doilea în "ordine publică şi siguranţă naţională" la Academia de Poliţie "A.I. Cuza", Bucureşti.

"El este dedicat acestui proiect prin susţinerea activă a binelui comun şi consideră că este importantă conştientizarea în rândul tinerilor a riscurilor la care se expun prin consumul de stupefiante şi/sau substanţe psihotrope", se arată în comunicatul Rotary Oradea Art Nouveau.

Agenţia Naţională Antidrog a publicat, în 20 februarie 2023, Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România, evidenţiind faptul că cea mai mare rată de consum se înregistrează la grupa de vârstă 15-34 ani. 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, iar canabisul este cel mai consumat drog.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!