Poliţistii de frontieră din Borş au depistat marţi, 27 august, în jurul orei 12.30, un cetăţean român care încerca să introducă in ţară un autoturism marca "Fiat Doblo". La controlul de frontieră, şoferului, Dorin Petru C. în vârstă de 21 de ani din Suceava, i s-a solicitat sa prezinte pe lângă documentele personale şi actele autoturismului.

Însă deoarece acesta nu a putut prezenta certificatul de înmatriculare a fost condus la sediul sectorului. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca fiind "bun căutat în vederea confiscării", adică fusese declarat furat. Alerta a fost emisă de autorităţile italiene pe 17 august 2013.

Potrivit unei informări trimise de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean italian şi nu ştia că acesta a fost furat.

Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul marca Fiat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, şoferului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire la furt.

Patricia Bruchental