Studenții și profesorii Universității din Oradea, dar nu numai, sunt invitați la o conferință pe care Jean-Jacques Wunenburger, profesor de filosofie generală la Universitatea „Jean Moulin” din Lyon și director al Centrului de cercetare a imaginarului și a raționalității „Gaston Bachelard” din Dijon, o va susține luni la Oradea.

Titlul conferinței care va începe de la ora 11, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, este „L`imaginaire et le numerique” (Imaginarul și digitalul). 

„Prin lucrările, studiile și conferințele sale, filosoful Jean-Jacques Wunenburger a deschis o nouă perspectivă în înţelegerea raţionalităţii filosofice contemporane. În linia cercetărilor deschise de G. Bachelard și G. Durand, el investighează mecanismele de funcționare a imaginației și relația acesteia cu activitatea rațională”, se arată într-un comunicat al Universității.

Evenimentul va fi moderat de către prorectorul Universității din Oradea, Sorin Borza, iar profesorul Ionel Bușe de la Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova va face o prezentare a cărților invitatului. Conferința va fi susținută în limba franceză, dar va fi tradusă de profesori de la Facultatea de Litere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!