Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor i-au chemat, joi, pe jurnaliştii orădeni la arme. Doar pentru o oră, şi la o competiţie sportivă - Cupa presei la Tir, organizată, în cadrul Săptămânii Poliţiei Bihorene, la Poligonul de trageri din incinta Bazei sportive Dinamo sub atenta îndrumare şi supraveghere a unor ofiţeri din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei.

Rezultatul? Condeierii au demonstrat că pot mânui la fel de bine şi celebrele pistoale Carpaţi, cea mai bună trăgătoare dovedindu-se reporteriţa BIHOREANULUI, Laura Gal, care a ocupat locul l, obţinând 55 de puncte din 60 posibile. Pe locul ll s-a clasat Mircea Codilă, reprezentantul cotidianului Crişana, cu 51 de puncte, iar pe locul lll Alexandra Lăzurean, de la Jurnal bihorean, cu 33 de puncte.

Premierea oficială va avea loc luni, 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, în cadrul manifestărilor care se vor organiza Parcul 1 Decembrie.

După competiţia destinată jurnaliştilor, poligonul de trageri a fost ocupat de elevii de gimnaziu de la Liceul Greco-Catolic, Liceul cu Program Sportiv Bihorul, Liceul Onisifor Ghibu, şcolile Nicolae Bălcescu, Octavian Goga, Avram Iancu şi Dimitrie Cantemir. "Este vorba despre elevi ai claselor V-Vlll. Câte trei elevi de la fiecare şcoală au avut ocazia să tragă la ţintă cu pistoale cu aer comprimat", a explicat Marin Darna, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Bihor.