Studenţii şi masteranzii de la Drept, dar şi cadrele didactice şi practicienii în ştiinţe juridice şi ştiinţele economice sunt invitaţi să participe luni la o prelegere susţinută de un fost judecător al Tribunalului Federal din Los Angeles.

Samuel L. Bufford, profesor la Universitatea din Pennsylvania, va vorbi despre legislaţia europeană în domeniul insolvenţei. Prelegerea este intitulată "EU Regulation – National Insolvency Laws" şi este programată pentru data de 5 decembrie, ora 12, în sala festivă a Facultăţii de Drept.

Un comunicat al decanului gazdă, Valentin Mirişan, informează că, la Universitatea din Pennsylvania, Bufford este titularul cursurilor de Dreptul insolvenţei, Dreptul comerţului internaţional, Probaţiunea şi probele, dar şi că acesta a mai avut stagii de predare la Universitatea Harvard (2004-2005), Universitatea Tehnologică din Queensland (2009-2010), iar în prezent este şi bursier Fullbright în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Între anii 1985-2010, el a fost judecător al Tribunalului Federal din Los Angeles, iar activitatea lui mai include şi participări la evenimente organizate de Banca Mondială (membru al grupurilor operative pe domeniul Dreptului insolvenţei -2011/2014; participant la Forumul Mondial al Judecătorilor – Malibu, 2003; membru al Comisiei de redactare a Legii insolvenţei), dar şi sub egida Comisiei Naţiunilor Unite pentru Dreptul Comercial Internaţional (membru al grupurilor de lucru pe Dreptul insolvenţei, Arbitraj etc., începând cu anul 2011 până în prezent).

De asemenea, Bufford este autor al mai multor cărţi pe tema insolvenţei şi membru al Comitetului de redacţie al Revistei International Insolvency Review.