Mihai Dascălu, un inginer geodez în vârstă de 50 de ani, a reuşit să obţină locul întâi la una dintre cele 40 de categorii ale American Art Awards, un concurs cu tradiţie de 20 de ani în Statele Unite.

Artistul, care lucrează ca funcţionar la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Bihor, scriind proiecte europene, s-a înscris în concurs la invitaţia lui Thom Bierdz, un actor al serialului "Tânăr şi neliniştit". "Mi-a văzut site-ul cu lucrări şi mi-a propus să trimit două fotografii pentru acest concurs. Acum, după ce am câştigat, cei de acolo îmi vor asigura expunerea necesară timp de un an", spune Mihai Dascălu.

Juriul concursului a fost format din reprezentanţii a 25 de galerii de artă cunoscute în Statele Unite. Membrii acestuia au plasat lucrarea "Ciuperci în pădure" pe primul loc al categoriei Artă Naivă.

Mihai Dascălu a început să picteze la cinci ani, dar s-a axat pe arta naivă, pictată în ulei pe pânză încă din 1984. Pictorul a mai avut expoziţii prin ţară, dar şi altele în Statele Unite, Grecia sau Portugalia.