Constantin Gheorghe, referent în cadrul ANAF, a postat pe site-ul Agenţiei mai multe declaraţii de avere, potrivit procedurii, pe care le-a completat, însă, într-un mod cel puţin inedit: cu înjurături şi note ironice la adresa superiorilor săi.

Spre exemplu, într-una din declaraţiile sale de avere datată 29 octombrie 2010, la rubrica referitoare la terenurile deţinute, Gheorghe Constantinescu scrie, "în numele dreptului la opinie şi la cuvânt": "Mă, hoţilor, eu nu am bani ca voi, din furat, să-mi cumpăr terenuri din furat. Terenul din Domneşti l-am cumparat cu banii strânşi din munca la patron, deci înainte de a mă angaja în Fisc. Voi, cum ajungeţi slujbaşi plătiţi de stat, adică ziceţi voi, voi sunteti statul şi băgaţi mâna în banii statului şi ai poporului de vă ia dracu'. Vă operaţi în străinătate, dar mâncaţi c**** aici despre cinste, corectitudine şi democraţie."

La capitolul "Clădiri", Constantin Gheorghe menţionează, păstrând aciditatea, "un apartament în Bucureşti, zonă muncitorească". Apoi adaugă: "Sunteţi atât de cinici, ticăloşi, javre, zdrenţe, scârbe, insuportabili, imaginea dracului, gaura neagră a neamului românesc, parşivi încât apartamentului în care locuiesc îi atribuiţi sintagma 'clădire'."

Continuă, apoi, cu un mesaj la fel de dur pentru superiorii săi: "Praful să se aleagă de voi, praful şi pulberea, arşiţa deşertului să vă răcorească atunci când vă este cald şi gerul arctic să vă încălzească când vă este frig. Eu nu mă pot descurca cu întreţinerea, medicamentele mele şi ale soţiei şi copilului şi voi mă puneţi să declar conturi".

În ultima declaraţie de avere, datată 6 iunie 2011, bărbatul dă dovadă de o "atitudine" vizibil revizuită. Păstrează, însă, pe alocuri, câteva note ironice. Spre exemplu, la capitolul "Bunuri mobile", funcţionarul notează un autoturism Renault, cu menţiunea "mi-a fost furată şi nici până astăzi... nimic" şi verighete cu o valoare "inestimabilă" pentru persoana sa.

Pentru gestul său, bărbatul a fost chemat în faţa Comisiei de Disciplină.