După ce în 2009, gojdista Ioana Moga a obţinut locul I la Olimpiada de Internaţională Pluridisciplinară, pe domeniul chimie, în decembrie 2009, Vlad Lazăr a luat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu mai are încă un elev medaliat la olimpiade internaţionale.

Dan Mercea, elev în clasa a XI-a, a făcut parte din Lotul Naţional, care a concurat la Olimpiada Internaţională de Chimie, din Baku, Azerbaijan. Concursul a avut loc în perioada 27 aprilie - 3 mai, orădeanul reuşind să obţină medalia de bronz.

"Au fost două probe teoretice de câte cinci ore, care presupuneau rezolvarea unor probeme de chimie organică, anorganică, biochimie, chimie analitică şi polimeri, dar şi o probă practică în care am aplicat indentificarea calitativă şi cantitativă a fenolilor", a declarat Dan Mercea.

Îndrumat de profesoara Aniţa Luncan, liceanul a început să participe la concursuri de chimie în clasa a VII-a, iar de atunci a reuşit să obţină trei premii la Olimpiadele Naţionale, printre care şi primul loc, obţinut în 2009.

"Vreau să studiez chimia în continuare, dar nu m-am hotărât încă unde. Aş vrea să mă axez pe domeniul cercetării", a mai spus olimpicul.