Un grup de bihoreni inimoşi din satul Cuzap s-au gândit să ajute famiile nevoiaşe dăruindu-le pachete cu orez, zahăr, ulei şi cartofi, cumpărate din banii lor. Aceiaşi voluntari au iniţiat şi luna trecută o acţiune de ecologizare a satului, la care au fost însoţiţi şi de câţiva elevi de la şcoala din localitate.

Grupul de voluntari "Construim şi dăruim" este format din 23 de persoane din Cuzap, între care profesori, studenţi sau familii întregi care vor, prin exemplul personal, să încurajeze actele de caritate. De aceea, pe parcursul a câtorva săptămâni aceştia au adunat bani pentru ca în perioada Paştelui să le ofere cadouri familiilor nevoiaşe.

"Am cumpărat zahăr, făină, ulei, cartofi, fructe, dulciuri sau sucuri de fructe şi am încercat să aflăm unde se află în judeţ familii sau persoane singure, care au nevoie de ajutor. În pachete am pus și câteva icoane", a declarat Nicolae Petrila, pictor și coordonat al acţiunii de caritate. 

Voluntarii au împărţit cadourile sâmbătă în mai multe localităţi, Cuzap, Voivozi, Popeşti, Peştiş, Lugaşu de Jos şi Lugaşu de Sus, reuşind să ajute 28 de familii nevoiaşe.

Impresionaţi de un reportaj mai vechi al emisiunii "Izolaţi în România" de pe TVR1, unde era prezentată viaţa mai multor locuitori din localitatea Bătrâna, judeţul Hunedoara, voluntarii au mers lunea trecută şi la mai multe familii de acolo, dăruindu-le şi lor pachete cu alimente.

Pe de altă parte, acelaşi grup a ieşit la finalul lunii martie în Cuzap pentru a strânge gunoaiele de pe drumuri, poduri sau din cimitir, fiind însoţiţi şi de copii de la Şcoala Generală nr 1 din localitate. Aceştia au strâns 23 de saci de gunoaie adunate selectiv, au vopsit Troiţa eroilor de la intrarea în sat şi staţia de autobuz şi au plantat în cimitirul satului 34 de puieţi de tuya.

Pentru munca lor voluntară, elevii au fost recompensaţi la finalul zilei de lucru cu suc, dulciuri şi fructe.