Românul Claudiu Virgil Ţurlea, în vârstă de 31 de ani apare pe lista FBI (Serviciul Federal de Investigaţii) din Statele Unite printre cei mai căutaţi cinci infractori cibernetici, potrivit site-ului oficial al FBI.

Românul este suspectat de apartenenţă la o reţea căreia i se atribuie fraude în valoare de 4,3 milioane de dolari comise în perioada ianuarie - iulie 2008. În vara lui 2008, autorităţile din Ohio au emis un mandat de arestare federal pe numele lui Ţurlea, acuzându-l de fraudă informatică, fraudă bancară şi spălare de bani.

Claudiu Virgil Ţurlea este considerat "un cunoscut membru al reţelelor infracţionale române", precizează FBI, afirmând că suspectul ar putea fi în Canada.

Organizaţia infracţională din care este bănuit că face parte românul, pătrundea în conturile bancare ale companiilor americane obţinând date de acces în mod fraudulos şi reuşind să deturneze sute de mii de dolari. Reţeaua este suspectată şi de înşelarea a mii de persoane prin organizarea de licitaţii fictive pe internet.