Un important om de afaceri din Alba Iulia, Zaharie Groza, a murit duminică, la 60 de ani, după ce înainte cu o zi s-a prăbuşit cu avionul.

Potrivit site-ului Alba24.ro, bărbatul pilota un avion de mici dimensiuni, pe care îl deţinea, şi a fost nevoit să aterizeze forţat, sâmbătă, după amiază, pe un câmp în apropiere de Vinţu de Jos.

Pilotul a suferit politraumatisme şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu-Mureş, fiind în stare foarte gravă.

Anunţul decesului a fost făcut de fiul său, duminică, pe Facebook. "De astăzi, tata Zary este cu Domnul. Vă rog să vă rugaţi pentru mama şi familia noastră", a scris el.

Alba24 arată că Zaharie Groza era administratorul firmei "7 Uşi". Totodată, el era pilot experimentat şi pasionat de zboruri de agrement, cu avionul pe care îl deţinea. Şi-l întreţinea singur. Localnicii îl ştiau ca fiind un pasionat al zborului şi de multe ori îl vedeau cu avionul său personal survolând cerul pe raza judeţului Alba.

Sursa citată mai arată că la sosirea echipajelor de urgenţă, între care inclusiv elicopterul SMUR, bărbatul era conştient, însă era foarte grav rănit, cu fracturi deschise şi alte leziuni.

De altfel, după accident, Groza ar fi apucat să povestească faptul că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forţat, deoarece l-ar fi "întors nişte rafale de vânt". Cazul este anchetat acum de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

De altfel, omul de afaceri a mai fost implicat într-un accident similar în urmă cu 4 ani. Pe 21 iunie 2013, avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Şi atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor.