Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au fost alertaţi joi în jurul orei 20, prin mai multe apeluri date de cetăţeni la numărul 112, că un incendiu a izbucnit la moara de cereale din localitatea Diosig.

"Iniţial la faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale Staţiei de Pompieri Săcueni şi un echipaj de paramedici. Încendiul se manifesta la nivelul acoperişului clădirii şi la singurul etaj al acesteia, existând pericolul să se extindă în toată clădirea. Astfel că au fost solicitate alte două autospeciale, una de la Săcueni şi una a Detaşamentului 2 din Oradea", a declarat vineri pentru BIHOREANUL, Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit aceleiaşi surse, nu s-au înregistrat victime, iar operaţiunile de stingere a focului au durat în jur de două ore şi jumătate, la acestea participând 24 de pompieri. "În urma incendiului, au ars circa 300 de metri pătraţi ai acoperişului din lemn şi ţiglă, iar etajul clădirii şi utilajele tehnice aflate înăuntru au fost degradate. Pagubele au fost estimate la suma de aproximativ 150.000 de lei", a afirmat Herţe.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. "Cauzele probabile sunt în curs de stabilire, urmând ca o comisie din cadrul ISU Crişana să cerceteze împrejurările în care a izbucnit incendiul", a spus purtătorul de cuvânt al ISU.