O casă din Cetariu a fost mistuită de foc, marți, incendiul pornind cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-o sobă, după cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

Apelul 112 a fost înregistrat cu 15 minute înainte de ora 12, iar la fața locului au fost trimiși pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei.

„În momentul sosirii echipajelor de pompieri, ardea violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, întreaga casă. Echipajele de pompieri au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, localizând și lichidând focarele în aproximativ 30 de minute”, arată lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Reprezentanta pompierilor adaugă că incendiul „a afectat în totalitate cele două camere ale locuinței și circa 70% din acoperișul acesteia”, iar cauza probabilă este jarul căzut dintr-o sobă lăsată nesupravegheată. 

(video: ISU Crișana)

ISU Crișana transmite o serie de reguli care trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații: Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate; Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă!; Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins; Nu lăsaţi nesupravegheate sisteme de încălzire electrice, aflate în funcțiune.

(foto: ISU Crișana)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!