Un incendiu de proporţii a izbucnit duminică după amiază la anexa unei case de pe strada Gheorghe Doja din Oradea. Trei autospeciale s-au deplasat la locul intervenţiei, alături de un echipaj de paramedici. "Observat şi anunţat cu întârziere, incendiul s-a propagat şi la patru locuinţe aflate în imediata apropiere: două de pe strada Gheorghe Doja, una pe strada Salvării, iar o alta pe strada Louis Pasteur", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

În urma incendiului, care, potrivit lui Herţe, a izbucnit de la o afumătorie lăsată nesupravegheată, la prima gospodărie de pe Gheorghe Doja a ars o magazie şi lemnele depozitate în aceasta, iar la o a doua casă a ars 10 metri pătraţi din acoperişul unei anexe. La o a treia locuinţă, de pe strada Salvării a luat foc faţada, mai exact 60 metri pătraţi de izolaţie polistiren, un geam PVC şi materialul lemnos din structura acoperişului, iar la casa de pe strada Louis Pasteur au ars aproximativ 60 de metri pătraţi din acoperişul unei magazii, iar o cantitate însemnată de cherestea a fost degradată.

"Personalul operativ a acţionat timp de 90 de minute pentru stingerea incendiului şi pentru a înlătura efectele negative produse de acesta. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime, iar valoarea pagubelor s-a ridicat la peste 40.000 de lei.