Un arhitect care a proiectat mai multe clădiri în Oradea şi Sânmartin în timpul comunismului, Iosif Cun, organizează alături de clubul Varadinum o expoziţie de fotografie şi lansarea albumului „Viaţa unui constructor între imagini şi trăiri", marţi, în Piaţa Unirii.

Expoziţia de fotografie documentară este compusă din zeci de imagini din arhiva arhitectului în vârstă de 90 de ani, inclusiv una în care apare alături de Nicolae Ceauşescu pe un şantier din oraş.

Printre imagini se mai numără şi unele realizate la barajul (de lângă Podul CFR Ioşia), proiectat de Iosif Cun.

„Inginerul a mai proiectat şi Hotelul Continental din Oradea, zeci de blocuri din cartierul Rogerius şi hotelurile Mureşul, Someşul şi Crişana din Sânmartin", a explicat Ovi D. Pop, preşedintele fotoclubului Varadinum din Oradea.

Cei care vor vizita expoziția vor putea admira şi imagini realizate de Ovi D. Pop cu drona, care ilustrează mai multe clădiri şi zone proiectate în oraş de inginer.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la galeria outdoor Varadinum din Piaţa Unirii, marți, la ora 18. Tot atunci va avea loc şi lansarea albumului foto "Viaţa unui constructor între imagini şi trăiri", compusă tot din imagini din arhiva inginerului.

"Iosif Cun s-a născut în Deva, judeţul Hunedoara, în 27 martie 1932. A făcut Facultatea de Construcţii la Institutul Politehnic din Cluj, iar în perioada 1962 – 1977 a lucrat la Ministerul de Construcţii având diferite funcţii de execuţie. La finalul anului 1977 devine director la trustul Construcţii Bihor de unde se pensionează în 1990", a transmis clubul Varadinum. 

Expoziţia de fotografie va rămâne în centrul oraşul timp de o lună, până în 5 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!