Un tânăr jandarm din Oradea, Bogdan Zamfir, în vârstă de 28 de ani, a devenit triplu campion naţional la culturism, după ce a participat vinerea trecută la Campionatul Naţional de culturism şi fitness care a avut loc la Sibiu.

Sportiv al clubului Universitatea Cluj, tânărul orădean a concurat la mai multe probe şi a reuşit să ajungă pe primul loc la Classic Physique 171 cm, Classic Bodybuilding 168 cm şi Bodybuilding 65 kg.

Zamfir a concurat alături de zeci de sportivi, în campionat fiind înscrişi circa 1.200 de culturişti din România, bărbaţi şi femei.

"Am început pregătirea din 3 ianuarie, iar de atunci am ajuns de la 79 de kilograme la 62 în ziua competiţiei. Cea mai grea parte este alimentaţia, pentru că atunci când vrei să scadă grăsimea te lupţi cu înfometarea, irascibilitatea. Nu este deloc uşor, dar fac totul din pasiune", a mărturisit Bogdan Zamfir BIHOREANULUI.

Orădeanul se pregăteşte acum pentru participarea la o altă competiţie, de data aceasta internaţională, care va avea loc la finalul săptămânii la Dej - Pro Nutrition Grand Prix.

Bogdan Zamfir a participat încă din 2018 la competiţii de culturism. În acel an el a câştigat trofeul la categoria classic bodybuilding, la juniori, la Cupa Mondială de culturism şi fitness, dar și un titlu la Campionatul Național. 

Sportivul este absolvent al Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport din Oradea şi s-a mutat de doi ani în Timişoara, unde lucrează ca jandarm, dar îşi doreşte să revină în oraşul natal. El a absolvit în 2020 și Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Petru Rareș" din Fălticeni. 

Orădeanul a publicat mai multe imagini şi clipuri din cadrul competiţiilor, inclusiv de la acest campionat, pe canalul său de YouTube, unde oferă informaţii şi despre stilul alimentar şi de viaţă pe care îl are.

BIHOREANUL a mai scris luni şi de performanţa lui Daniel Popa, student la Medicină Dentară în Oradea, care a devenit campion naţional absolut la categoria games classic bodybuilding din cadrul aceluiaşi campionat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!