Fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, era să rămână fără bani, în pragul sărbătorilor de iarnă, după ce fiica ei i-a uitat cartea de credit într-un bancomat din Rogerius. Femeia a avut noroc însă cu un jandarm orădean, care a găsit cardul şi i l-a returnat.

Păţania a fost povestită chiar de Lavinia Onica Chipea, într-o scrisoare de mulţumire lăsată luni la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor. "În seara de 29 noiembrie, în jurul orei 17.30, am accesat la un bancomat Bancpost din zona Rogerius cu cardul mamei mele opţiunea "Sold existent" şi din nefericire (neatenţie, grabă) am uitat cardul în aparat. M-am întors acasă cu chitanţa pe care apărea doar o sumă importantă de bani, fără să-mi dau seama ce se întâmplase", a scris fiica fostei decane.

Şi-a dat seama că a uitat cardul abia când Floare Chipea a fost sunată de un bărbat care i-a spus că i-a găsit cardul în bancomat şi că vrea să i-l dea înapoi. "După câteva clipe de panică ne-am dat seama că Bunul Dumnezeu ne trimisese un "înger păzitor", pe domnul plutonier adjutant Tipi Florian, angajat la Jandarmeria Oradea, unde tatăl meu a lucrat cu câţiva ani în urmă", a mai scris Lavinia Onica Chipea (foto). Când i-a dat cardul, jandarmul i-a cerut lui Chipea să verifice că nu luase niciun leu de pe card.

Aceasta a mai spus că nu are suficiente cuvinte pentru a-i mulţumi jandarmului şi că este convinsă că acesta îşi face cu responsabilitate şi spirit civic datoria şi la locul de muncă, "calităţi rar întâlnite într-o lume anarhică precum cea în care trăim cu toţii".

"Bunul Dumnezeu să-l ajute în tot ceea ce va întreprinde de acum încolo, să-i dea sănătate atât dumnealui cât şi întregii familii, iar astfel de gesturi consider că pot fi considerate exemplu demn de urmat pentru camarazii dumnealui. Vă mulţumesc din tot sufletul, domnule plutonier adjutant Tipi Florian", a mai scris femeia.