Un jandarm bihorean a fost premiat la Campionatul Mondial de Wu Shu tradiţional, o ramură a artelor marţiale care ar fi tradusă în "arta războiului" şi care s-a desfăşurat în această lună în localitatea Huangshan din China, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Plutonierul Sarkadi Attila a participat la specialitatea Tao-Lu (una demonstartivă) la două probe: Dao Shu (paloş) şi Shaolin Quan (fără armă), la ultima dintre probe reuşind clasarea pe locul al treilea.

Campionatul mondial s-a aflat la a cincea ediţie şi a reunit 2.800 de sportivi din 52 de ţări. Acest campionat se organizează bienal şi numai în China.

Sarkadi Attila este multiplu campion naţional, campion european şi din acest an medaliat cu bronz la Campionatul Mondial.

În 2006, plutonierul a participat cu asociaţia sportivă "Gold Dragon" din Oradea la Festivalul Mondial de Arte Marţiale Tradiţionale din Corea de Sud. "Demonstraţia echipei orădene a fost foarte apreciată fiind singura echipă căreia Marele Maestru în Woon Whado i-a oferit o sabie tradiţională (catana) în semn de apreciere", se arată în comunicatul instituţiei.