Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, joi, la punctul de trecere din Borş un autoturism de lux care figura ca fiind furat din Austria.

Este vorba despre un Jeep Grand Cherokee, model 2016, în valoare de circa 70.000 euro, care era condus de un cetăţean italian. Bărbatul, Marco S., în vârstă de 45 ani, încerca să scoată maşina din România.

"La solicitarea poliţiştilor de frontieră, şoferul a prezentat la control documentele maşinii, respectiv un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Austria. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile austriece la data de 23.08.2016", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Şoferul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă din Austria şi nu avea cunoştinţă că vehiculul este căutat de autorităţi. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, autoturismul fiind indisponibilizat la ITPF Oradea până la finalizarea acestora.