Facultatea de Drept din Oradea va avea săptămâna viitoare oaspeţi de la mare depărtare. Director al Şcolii de Magistratură din Sao Paolo şi judecător în acelaşi stat brazilian, Armando Sergio Prado De Toledo va susţine luni, de la ora 13, în sala festivă a Facultăţii, o conferinţă pe tema "Traficul şi consumul de droguri. Efectele consumului de alcool asupra evenimentelor rutiere".

"Prelegerea va avea în vedere specificul sistemului de justiţie din Brazilia, precum şi problemele cu care acesta se confruntă în combaterea traficului de droguri, respectiv efectele nocive ale consumului de alcool asupra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice", se precizează într-un comunicat al facultăţii.

Cu o experienţă de peste 40 de ani în justiţie şi implicat în activitatea de formare a magistraţilor din Brazilia, Toledo va fi ascultat la Oradea, pe lângă studenţi şi cadre didactice universitare, şi de reprezentanţi ai instanţelor, parchetelor şi ai structurilor de poliţie din municipiu şi de avocaţi.