Unde dai şi unde crapă. Un judecător care s-a îndrăgostit de o agentă sub acoperire care urmărea o avocată a fost exclus din magistratură.

Potrivit Evenimentului zilei, magistratul în cauză este fostul preşedinte al Judecătoriei Bozovici din Caraş Severin, Lucian Mihai Popuţi, care, fără să ştie că femeia este poliţistă, a sfătuit-o cum să pledeze în faţa colegilor săi şi îi promitea rezolvarea tuturor problemelor.

Culmea este că nu Popuţi era cel urmărit, deoarece agenta sub acoperire supraveghea o avocată suspectată de corupţie. CSM i-a imputat judecătorului a acordat consultaţii juridice unei persoane pentru formularea unei plângeri contravenţionale, ce a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bozovici, iar, ulterior, judecătorul i-a prezentat acelei persoane strategii pentru tergiversarea procedurii judiciare, toate acestea constituind manifestări de natură să afecteze imparţialitatea sau prestigiul justiţiei. Atât doar că persoana care a primit consultaţii juridice din partea judecătorului şi pe care acesta a învăţat-o cum să tergiverseze un dosar era o politisţă sub acoperire.

Conform sursei citate, magistratul chiar s-a deplasat la sediul Judecătoriei Bozovici împreună cu poliţista sub acoperire, care dorea să formuleze plângere convenţională, a invitat-o pe aceasta în biroul său pentru a semna plângerea şi a solicitat grefierului cu atribuţii privind repartizarea aleatorie a dosarelor să rămână peste programul de normal de lucru, în vederea înregistrării unei cereri în sistem informatic, în alte condiţii decât cele prevăzute de regulamentul de ordine interioară a instanţelor.

Iubăreţul a fost însă denunţat la secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care l-a exclus din corpul magistraţilor.