Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat de jandarmi, miercuri seară, de la protestul din Piaţa Victoriei din Capitală, în timp ce filma manifestarea.

În timpul evenimentelor de miercuri seară din București au existat mai multe incidente între manifestanţi şi jandarmi. În total, opt persoane au fost ridicate şi duse la Poliţie, pe motiv că ar fi blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor.

În imaginile publicate de Digi24.ro se observă cum peste zece jandarmi de la forţele speciale se îndreaptă către o parte a carosabilului, unde se afla şi Paul Arne Wagner, care era acolo pentru a documenta protestul. După câteva momente, el este ridicat şi târât la dubă.

"Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma şi aruncat în duba Jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus", a fost primul mesaj al documentariştilor de la Passport Productions, pe Facebook. Şi soţia jurnalistului a povestit la Digi24 că acesta doar filma, nu a instigat, nu a ripostat în niciun fel faţă de jandarmi.

Paul Arne Wagner a povestit, ulterior, că a fost audiat la Secţia 5 de Poliţie a Capitalei, unde la un moment dat i s-a spus să semneze un proces verbal, pe care a refuzat să îl semneze deoarece nu ştia ce conţinea. Paul Arne Wagner susţine că nici măcar nu i s-a arătat documentul, ci doar un agent i l-a citit.

"Eu fiind neamţ şi nu am fost niciodată în situaţia asta, nu am fost la nicio Secţie de Poliţie din România niciodată. Nu am înţeles. Chiar nu pot să zic ce scria în procesul verbal şi după aceea a făcut alt proces verbal cu avertismentul, apoi mi-a făcut un proces cu amenda. 500 de lei au zis, dar ştiu eu, doar ce a zis agentul constatatar. Mai mult nu ştiu", a spus Paul Arne Wagner, jurnalist Passport Productions, pentru Digi24.

"Ia-l şi pe-ăla" - asta strigau jandarmii la protestul de ieri, 20 iunie (min. 3:17). Jandarmii au adus forţele speciale şi multe dube care trebuiau umplute, au descris întâmplarea alţi protestatari, pe Facebook.

În trecut, Paul Arne Wagner a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în judeţul Teleorman, intitulat "Aici nu-l avem decât pe Dragnea" (video mai jos), potrivit senatorului USR Vlad Alexandrescu.